Kamis, 15 Oktober 2015

Jual Toga Wisuda di Tangerang

jual toga wisuda anak murah di tangerang ; ciputat, bintaro, serpong, BSD, Setu, pondok aren, Pamulang

jual perlengkapan toga wisuda anak murah di tangerang selatan
baju wisuda anak


Mencari tempat jual toga wisuda anak murah ! berkualitas, Amanah dan Berpengalaman sebagai vendor penyedia perlengkapan baju wisuda anak sekolah di seluruh Indonesia, percayakan kepada kami dengan pengalaman konveksi sejak tahun 2000 telah banyak mitra - mitra kami layani dengan sepenuh hati. Paket seragam toga wisuda ini terdiri dari lima item yaitu baju  (toga), topi, slebber dada, medali dan tabung ijazah harga paket toga wisuda ini senilai 100.000 dengan ketentuan atau spesifikasi produk sebagai berikut : Baju Wisuda anak menggunakan bahan SUPER SATEN kemudian topi toga terbuat dari bagian dalam menggunakan double duplex 400 gram menjadikan topi ini kuat di lapisi dengan bahan super saten, sedangkan untuk kragh atau kami sering menyebutnya slebber terbuat dari bahan saten juga. 

jual toga wisuda, perlengkapan baju wisuda anak, harga toga, konveksi murah
toga wisuda anak
 
Lalu untuk Medali menggunakan bahan lempengan kuningan di lapisi sticker warna ditambahkan bahan resin di atas permukaan gambar, nah untuk gambar di medali ini biasanya menggunakan logo - logo mitra atau logo sekolah. terakhir adalah tabung wisuda sebagai penyimpan berkas izajah kelulusan putra - putri didik kita selama menempuh pendidikan baik tingak TK, RA, PAUD, dan SD, bahan tabung ini menggunakan piva Paralon VPC yang kuat di lapisi bahan bludru di bingkai dengan pita dan tali yang menjadikan tabung wisuda ini menjadi cantik, Hubungi kami untuk mendapatkan informasi selanjutnya tentang  baju toga wisuda  dengan harga murah dan tidak juga murahan, buktikan !!!

 

Bahan Satin adalah teknik tenunan yang biasanya menghasilkan permukaan yang halus dan berkilat tetapi dengan kemasan matte dan licin. Ciri tenunan satin biasanya mempunyai sekurang-kurangnya empat utas yang disusun melayang (atau terapung) secara menegak di bahagian atas kain dan satu utas menyokongnya secara mendatar - atau sebaliknya salah satu produk yang sering menggunakan bahan ini adalah baju toga wisuda anak.

kain satin rajutan

Benang yang disusun secara selari menghasilkan kinclone (tidak seperti teknik tenun jenis lain) kerana cahaya yang dipantulkan oleh susunan benang selari tidak terganggu oleh gentian. Benang yang diletakkan secara menegak di bahagian atas disebut benang melengkung sementara benang yang diletakkan di bahagian bawah mendatar disebut benang umpan. Juga disebut satin di kedua sisi, kain satin dibuat berkilat dan lembut di kedua sisi kerana menggunakan dua set utas melengkung.
menggunakan sejenis bahan satin

Serat semula jadi dan serat sintetik boleh digunakan untuk membuat kain satin. Sutera, poliester, bulu dan kapas adalah serat yang biasanya ditenun menjadi satin. Kain ini sering dianggap satin apabila diperbuat daripada gentian nilon, poliester, atau sutera tetapi beberapa definisi menekankan bahawa satin hanya diperbuat daripada gentian sutera. Walaupun sutera berkualiti tinggi adalah pilihan utama menjadikan satin poliester sering digunakan dan biasa kerana harganya yang lebih rendah.

Kain satin yang ditenun dari kapas biasanya disebut sateen, sementara kain satin yang terbuat dari campuran sutera dan rayon kadang-kadang disebut Duchesse. Terdapat juga beberapa kain yang dibuat dengan satu tenunan atau bahan di bahagian belakang dan yang lain di bahagian depan seperti Canton saton. Terdapat juga barang-barang seperti satin cire, yang dibuat dengan menambahkan lapisan lilin agar lebih berkilau, pembuatan ini memunculkan sedikit kekakuan, dan sering dipakai untuk bikin pita atau sejenisnya.

kelebihan kain satin

Satin yang diperbuat daripada serat sutera dianggap paling mewah dan berkualiti berbanding dengan kain satin yang lain. Pada mulanya, pada Zaman Pertengahan, satin sebenarnya diperbuat daripada sutera; oleh itu kainnya sangat mahal dan hanya digunakan oleh golongan atasan. Tenunan satin ditemui di China lebih dari dua ribu tahun yang lalu. Satin menjadi popular di Eropah pada abad kedua belas.  
Hari ini, satin digunakan untuk pelbagai tujuan seperti baju toga wisuda anak Tangerang, pakaian wanita / lelaki, baju tidur, pakaian dalam, kebaya, gaun pengantin, kasut balet, gaun pengantin, blaus dan gaun malam. Bahan ini juga banyak digunakan untuk tempat tidur, pelapis, dan dalaman. Ini kerana satin mempunyai tekstur yang berkilat, lembut dan halus yang memberikan kesan mewah dan elegan.


 

Tidak ada komentar:

Posting Komentar